Lax och kräftpaj.

Den här goda pajen hittade jag här och tänkte att laga den imorgon till middag. Yumyum.
Tillagningstid: 30min
6-8 portioner

Pajdeg:
3 dl vetemjöl
125 gr smör
1,5 msk vatten
1 krm salt
Fyllning:
200 gr kallrökt lax
200 gr kräftor (eller räkor om man gillar det bättre)
2 dl riven västerbottensost
3 ägg
2 dl mjölk
Salt och svartpeppar

1. Sätt ugnen på 225 grader. Kör mjöl och smör i matberedare till en grynig massa. Tillsätt vatten och salt och kör till en smidig deg.
2. Tryck ut degen i en pajform och grädda ca 10–12 minuter tills pajskalet fått lite färg. Sänk värmen till 200 grader.
3. Strimla laxen och häll av kräftorna. Spar lite till dekoration om du vill. Fördela lax och kräftor i pajskalet tillsammans med riven ost.
4. Vispa ihop ägg och mjölk med lite salt och peppar och häll över. Grädda ca 20–25 minuter.
Garnera eventuellt med lite lax och kräftor. Servera med en fin sallad.

Hur gott lär inte det här bli?!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0